Localisation updates from http://translatewiki.net.
[potlatch2.git] / l10n / locale / mk / p2_main.properties
1 # Messages for Macedonian (македонски)
2 # Exported from translatewiki.net
3 # Author: Bjankuloski06
4
5 main.undo=Врати
6 main.redo=Повтори
7 main.background=Позадина
8 main.map_style=Стил на картата
9 main.gpsButton=GPS-податоци
10 main.gps_data=GPS-податоци
11 main.my_tracks=Мои траги
12 main.clear_gps=Исчисти
13 main.help=Помош
14 main.options=Нагодувања
15 main.save=Зачувај
16 tag_viewer.dndprompt=Додајте нови точки со тоа што ќе ги довлечете на картата
17 toolbox.delete_node=Избриши јазол (Delete)
18 toolbox.delete_area=Избриши подрачје (Shift+Delete)
19 toolbox.delete_way=Избриши пат (Shift+Delete)
20 toolbox.delete_item=Избриши елемент
21 toolbox.reverse_direction=Смени насока (V)
22 toolbox.split_way=Раздели пат (X)
23 toolbox.merge_ways=Спој патишта (J)
24 toolbox.straighten_way=Исправи пат
25 toolbox.make_circular=Направи кружно
26 toolbox.make_right_angled=Направи нормално (Q)
27 toolbox.create_parrallel_way=Создај паралелен пат (P)
28 oauth.gotLinkBox=Стиснете на врската подолу за да отворите страница кадешто ќе ви биде побарано да го овластите пристапот на овој прилог.
29 oauth.authorized=Откако ќе го овластите пристапот, стиснете на копчето „Пробај да пристапиш“ подолу.
30 oauth.deniedLabel=<b>Пристапот е одбиен. Проверете и обидете се повторно</b>
31 oauth.rememberMe=Запомни ме
32 oauth.permFail=<p>Опслужувачот го одби полномоштвото за овој прилог -- не можев да добијам врска за овластување.         </p>\n<p>       <b>Нема да можете да пристапите на OAuth.</b>         </p>\n<p>       Обратете се кај добавувачот на прилогот за да дознаете во што е проблемот.</p>
33 oauth.tempFail=Се појави проблем при поврзувањето со опслужувачот за овластување. Ова може да е привремена грешка, па затоа ве советуваме да се обидете подоцна.
34 oauth.tryAccessButton=Пробај да пристапиш
35 oauth.cancelButton=Откажи
36 save.editDescription=Внесете опис на вашите уредувања. Така другите картографи ќе имаат претстава какви измени сте направиле.
37 styleSelector.editButton=Уреди...
38 backgroundSelector.dim=замати
39 backgroundSelector.sharpen=заостри
40 backgroundSelector.editButton=Уреди...
41 backgroundSelector.vectorButton=Векторска податотека...
42 options.tbcheck=Пок. алатник
43 options.cursorcheck=Користи курсори по мој избор
44 options.ok=ОК