Localisation updates from https://translatewiki.net.
[potlatch2.git] / l10n / locale / mk / help_dialog.properties
index 150792d..0291e2f 100644 (file)
@@ -13,9 +13,9 @@ help.controls=Контроли
 help.interfaceControls=Контроли на посредникот
 help.mapBackground=<p>Од списокот одберете позадина на картата или пак ставете своја векторска податотека.</p>
 help.colourStyle=<p>Одберете во кој стил сакате да ви се прикажува картата. Постојат различни бои и сеопшт изглед, а има и други можности како да речеме решетка.</p>
-help.gps=GPS
-help.createOsmMap=<p>Создавајте картографски податоци на OSM користејќи туѓи GPS-траги како позадина</p>
-help.myGps=МојGPS
+help.gps=ГПС
+help.createOsmMap=<p>Создавајте картографски податоци на OSM користејќи туѓи ГПС-траги како позадина</p>
+help.myGps=Мој ГПС
 help.displayGps=<p>Ги прикажува GPS-трагите што претходно сте ги подигнале на OpenStreetMap.</p>
 help.undoRedo=Врати / Повтори
 help.madeMistake=<p>Направивте некоја грешка? Само стиснете на „врати“ и/или „повтори“ за да ја исправите.</p>