Localisation updates from https://translatewiki.net.
authorNiklas Laxström <niklas.laxstrom@gmail.com>
Thu, 29 Dec 2016 07:41:20 +0000 (08:41 +0100)
committerNiklas Laxström <niklas.laxstrom@gmail.com>
Thu, 29 Dec 2016 07:41:20 +0000 (08:41 +0100)
l10n/locale/mk/help_dialog.properties

index 0291e2f..437f400 100644 (file)
@@ -22,7 +22,7 @@ help.madeMistake=<p>Направивте некоја грешка? Само с
 help.help=Помош
 help.guideInfomation=<p>Го истакнува овој водич во случај да ви затреба некоја информација кога почнувате со уредување.</p>
 help.save=Зачувај
-help.addingFeatures=Додавање на функции
+help.addingFeatures=Додавање на елементи
 help.addingFeaturesText=<p><i>Пред да почнете, најважно е да знаете за сопственички податоци. Податоците од карти заштитени со авторски права и секакви други заштитени подацови се строго забранети! Не е дозволено копирање, прецртување и секакво умножување на заштитени дела! (Извор: <a href="http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Mk:Copyright?uselang=mk" target="_blank">Авторски права - Вики на OpenStreetMap</a>)</i></p>\n  <p></p>\n  <p>Линеарните елементи како улици, пешачки патеки, пруги и контури на објекти тука се дефинираат како <b>патишта</b>.</p>\n  <p>Доколку наеднаш ви го снема страничникот сосе сите икони, тоа значи дека имате одбрано некој елемент на картата. Едноставно стиснете на празен простор на картата за да си ги повратите иконите.</p>\n            <p><b>З да создадете точка (или јазол)</b>, едноставно повлечете ја соодветната икона од страничникот и пуштете ја на картата. Погл. Додавање на точки од интерес (POI) за да дознаете повеќе за ваквите точки</p>\n            <p><b>За да создадете пат</b>, стиснете на картата во местото кајшто сакате да почнува, а потоа стискајте на секоја следна точка. Стиснете двојно за да ја завршите линијата, или притиснете Enter.</p>\n            <p><b>За да создадете многуаголник</b>, стиснете на картата во местото кајшто сакате да почнува, а потоа стискајте на секоја следна точка (слично како за пат), а на крај стиснете на најпрвата точка за да го затворите многуаголникот.</p>\n            <p>Запомнете дека ако направите грешка, секогаш ви е на располагање копчето „Врати“. Со копчето Esc ќе ги вратите сите извршени измени во тековниот елемент.</p>
 help.editBeg=Уредување (почет.)
 help.editingFeatures=Функции за уредување (почетнички)