Localisation updates from https://translatewiki.net.
[rails.git] / config / locales / mk.yml
index 1730f82051dab1c1239f979a1e5216fb5c1d2362..214bbe3fc9780a49dddd33dcccefd72ad38dedd4 100644 (file)
@@ -970,9 +970,8 @@ mk:
       text: Дарувајте
     learn_more: Дознајте повеќе
     more: Повеќе
-    donate_header: Поддржете ја OpenStreetMap
-    donate_line_1: Поголеми опслужувачи за
-    donate_line_2: Раст на OpenStreetMap
+    donate_done_header: Ви благодариме
+    donate_done_line_1: Го достигнавме потребниот износ во прибирањето средства!
     donate_line_3: Прибирање средства за машинска опрема 2015
   license_page:
     foreign:
@@ -2223,6 +2222,8 @@ mk:
       heading: '%{block_on} блокиран од %{block_by}'
       time_future: Уредувања во %{time}
       time_past: Истечено пред %{time}
+      created: Создадено
+      ago: пред %{time}
       status: Статус
       show: Прикажи
       edit: Уреди
@@ -2273,6 +2274,7 @@ mk:
       link: Врска или HTML
       long_link: Врска
       short_link: Кратка врска
+      geo_uri: ГЕО-URI
       embed: HTML
       custom_dimensions: Димензии по ваш избор
       format: 'Формат:'
@@ -2374,7 +2376,6 @@ mk:
         destination: Стигнавте на одредиштето
         against_oneway: Оди обратно во еднонасочната
         end_oneway: Крај на еднонасочната
-        exit: излези од %{exit}
         unnamed: (неименувано)
         courtesy: Насоките ги добивте благодарение на %{link}
       time: Време