]> git.openstreetmap.org Git - rails.git/blobdiff - config/potlatch/locales/mk.yml
Localisation updates from translatewiki.net (2009-10-29)
[rails.git] / config / potlatch / locales / mk.yml
index b9c3a3c351801998baf482652e27c043442c0856..ec2112e0ebb39151c4d07f529ca915e10a4bde84 100644 (file)
 # Export driver: syck
 # Author: Bjankuloski06
 mk: 
+  a_poi: $1 точка од интерес (POI)
   a_way: $1 пат
+  action_addpoint: додавање јазол на крај на пат
+  action_cancelchanges: откажување на промените на
+  action_changeway: промени на пат
+  action_createparallel: создавање паралелни патишта
+  action_createpoi: создавање на точки од интерес (POI)
+  action_deletepoint: бришење на точка
   action_insertnode: додавање јазол на пат
   action_mergeways: спојување на два пата
+  action_movepoi: преместување на точки од интерес (POI)
+  action_movepoint: преместување на точка
+  action_moveway: преместување на пат
+  action_pointtags: местење ознаки на точка
+  action_poitags: поставање ознаки на точка од интерес (POI)
+  action_reverseway: обратно насочување на пат
   action_revertway: враќање на патека
+  action_splitway: разделување на пат
   action_waytags: поставање ознаки на пат
   advanced: Напредно
   advanced_close: Затвори менување
+  advanced_history: Историја на патот
   advanced_inspector: Инспектор
+  advanced_maximise: Зголеми го прозорецот
   advanced_minimise: Спушти го прозорецот
+  advanced_parallel: Паралелен пат
+  advanced_tooltip: Напредни можности за уредување
   advanced_undelete: Врати бришено
-  advice_deletingpoi: Бришам POI (Z до врати)
+  advice_bendy: Премногу искривено за да се исправи (SHIFT за насила)
+  advice_deletingpoi: Бришење на точка од интерес (POI) (Z за враќање)
+  advice_deletingway: Бришење пат (Z за враќање)
+  advice_nocommonpoint: Патиштата немаат заедничка точка
+  advice_revertingpoi: Враќање на последната зачувана точка од интерес (POI) (Z за враќање)
+  advice_revertingway: Врати на последен зачуван пат (Z за враќање)
+  advice_tagconflict: Ознаките не се совпаѓаат - проверете (Z за враќање)
   advice_toolong: Предолго за отклучување - разделувајте на пократки патеки
+  advice_uploadempty: Нема што да се подигне
+  advice_uploadfail: Подигањето запре
   advice_uploadsuccess: Сите податоци се успешно подигнати
+  advice_waydragged: Патот е извлечен (Z за враќање)
+  cancel: Откажи
+  closechangeset: Затворање на измените
+  conflict_download: Преземете ја таа верзија
+  conflict_overwrite: Запиши врз таа верзија
   conflict_poichanged: Додека уредувавте, некој друг ја сменил точката $1$2.
   conflict_relchanged: Додека уредувавте, некој друг ја изменил релацијата $1$2
+  conflict_visitpoi: Кликнете на 'Ок' за да се прикаже точката.
   conflict_visitway: Кликнете на „Ок“ за да ви се прикаже патот.
+  conflict_waychanged: Додека уредувавте, некој друг го променил патот $1$2.
   createrelation: Создај нова релација
   custom: "Прилагодено:"
   delete: Бриши
+  deleting: бришење
+  drag_pois: Влечење и пуштање на точки од интерес
   editinglive: Уредување во живо
+  editingoffline: Уредување без интернет
+  emailauthor: \n\nПишете на richard\@systemeD.net за да пријавите бубачка, и кажете што правевте кога се јави проблемот.
+  error_anonymous: Не можете да контактирате анонимен картограф.
+  error_connectionfailed: Се извинуваме - падна врската со OpenStreetMap серверот. Скорешните промени не се зачувани.\n\nДа пробам пак?
+  error_nopoi: Не можев да ја најдам точката од интерес (POI) (можеби сте се оддалечиле со екранот?) и затоа не можам да вратам.
   error_nosharedpoint: Патиштата $1 и $2 повеќе немаат заедничка точка, па затоа не можам да го отстранам разделот.
+  error_noway: Патот $1 не беше најден (можеби сте се оддалечиле со екранот?) и затоа не можам да вратам.
+  error_readfailed: Се извинуваме - OpenStreetMap серверот не одговара на барањата за податоци.\n\nДа пробам пак?
+  existingrelation: Додај кон постоечка релација
   findrelation: Пронајди релација што содржи
   gpxpleasewait: Почекајте додека се обработи GPX патеката.
-  heading_surveying: Геомерење
+  heading_drawing: Цртање
+  heading_introduction: Вовед
+  heading_pois: Како да почнете
+  heading_quickref: Кратка помош
+  heading_surveying: Истражување
+  heading_tagging: Означување
+  heading_troubleshooting: Отстранување неисправности
   help: Помош
-  hint_drawmode: кликнете за да додадете точка\ndouble-click/Назад\nto end line
+  hint_drawmode: кликнете за да додадете точка,\nдвоен клик/Ентер\nза да ја завршите линијата
+  hint_latlon: "Г.Ш. $1\nГ.Д. $2"
+  hint_loading: вчитувам податоци
+  hint_overendpoint: врз крајна точка ($1)\nклик за врзување\nshift+клик за спојување
+  hint_overpoint: врз точка  ($1)\nкликни за спојување
+  hint_pointselected: точката е избрана\n(shift+клик на точка за да\nпочнете нова линија)
   hint_saving: ги зачувувам податоците
+  hint_saving_loading: вчитување/зачувување податоци
+  inspector: Инспектор
   inspector_in_ways: Со патишта
+  inspector_latlon: "Г.Ш. $1\nГ.Д. $2"
   inspector_locked: Заклучено
+  inspector_not_in_any_ways: Не е на ниеден пат (POI)
+  inspector_unsaved: Незачувано
+  inspector_uploading: (подигање)
+  inspector_way_connects_to: Се поврзува со $1 патишта
+  inspector_way_connects_to_principal: Се поврзува со $1 $2 и $3 други $4
+  inspector_way_nodes: $1 јазли
+  inspector_way_nodes_closed: $1 јазли (затворено)
   login_pwd: "Лозинка:"
   login_retry: Најавата не беше распознаена. Обидете се повторно.
   login_title: Не можев да ве најавам
   login_uid: "Корисничко име:"
+  mail: Пошта
+  more: Повеќе
   newchangeset: "Обидете се повторно: Potlatch ќе започне ново менување."
   nobackground: Без позадина
+  norelations: Нема релации во постојната површина
   offset_broadcanal: Ширококаналска влечна патека
   offset_choose: Избери разлика
   offset_dual: Двоен автопат (D2)
+  offset_motorway: Автопат
+  offset_narrowcanal: Тесноканалска влечна патека
   ok: Ок
   openchangeset: Отворам менување
+  option_custompointers: Користи курсори „молив“ и „рака“
+  option_external: "Надворешно отворање:"
+  option_fadebackground: Побледи позадина
+  option_layer_cycle_map: OSM - велосипедска карта
+  option_layer_maplint: OSM - Maplint (грешки)
   option_layer_ooc_25k: "Историски британски: 1:25k"
+  option_layer_ooc_7th: "Историски британски: 7-ми"
+  option_layer_ooc_npe: "Историски британски: NPE"
   option_layer_tip: Изберете позадина
+  option_noname: Означи неименувани улици
   option_photo: "Фото KML:"
   option_thinareas: Користи потенки линии за просторите
   option_thinlines: Користи тенки линии за сите размери
   option_tiger: Означи непроменет TIGER
   option_warnings: Прикажи лебдечки предупредувања
+  point: Точка
   preset_icon_airport: Аеродром
+  preset_icon_bar: Бар
+  preset_icon_bus_stop: Автобуска постојка
+  preset_icon_cafe: Кафуле
   preset_icon_cinema: Кино
+  preset_icon_convenience: Продавница
+  preset_icon_fast_food: Брза храна
   preset_icon_ferry_terminal: Ферибот
   preset_icon_fire_station: Пожарна
   preset_icon_hospital: Болница
   preset_icon_hotel: Хотел
   preset_icon_museum: Музеј
+  preset_icon_parking: Паркинг
   preset_icon_pharmacy: Аптека
+  preset_icon_place_of_worship: Верски објект
+  preset_icon_police: Полициска станица
   preset_icon_post_box: Поштенско сандаче
+  preset_icon_pub: Пивница
   preset_icon_recycling: Рециклирање
+  preset_icon_restaurant: Ресторан
   preset_icon_school: Училиште
   preset_icon_station: Железничка станица
+  preset_icon_supermarket: Супермаркет
+  preset_icon_taxi: Такси постојка
   preset_icon_telephone: Телефон
+  preset_icon_theatre: Театар
   preset_tip: Избери од мени со готови ознаки за $1
   prompt_addtorelation: Додајте $1 на оваа релација
   prompt_changesetcomment: "Опишете ги вашите промени:"
+  prompt_closechangeset: Затвори измени $1
   prompt_createparallel: Создај паралелен пат
   prompt_editlive: Уредување во живо
   prompt_editsave: Уредување со зачувување
+  prompt_helpavailable: Дали сте нов корисник? Погледајте долу-лево за помош.
+  prompt_launch: Отвори надворешна URL адреса
   prompt_revertversion: "Врати претходна зачувана верзија:"
   prompt_savechanges: Зачувај промени
   prompt_taggedpoints: Некои точки на обој пат се означени. Сепак да бришам?
+  prompt_track: Претворете GPS траги во патишта
   prompt_welcome: Добредојдовте на OpenStreetMap!
   retry: Повторен обид
+  revert: Врати
   save: Зачувај
+  tip_addrelation: Додај во релација
+  tip_addtag: Додај нова ознака
+  tip_alert: Се појави грешка - кликнете за детали
   tip_anticlockwise: Лево-ориентиран кружен пат - кликнете за обратно
+  tip_clockwise: Надесен кружен пат - кликнете за обратно
   tip_direction: Правец - кликнете за обратно
+  tip_gps: Прикажи GPS траги (G)
+  tip_noundo: Нема што да се врати
   tip_options: Прилагодувања (изберете позадина за картата)
   tip_photo: Вчитај слики
+  tip_presettype: Одберете тип функции за приказ во менито.
   tip_repeattag: Повтори ги ознаките од претходно избран пат (R)
+  tip_revertversion: Одберете датум за враќање
+  tip_selectrelation: Додај кон избраната маршрута
   tip_splitway: Оддели го патот во избраната точка (X)
   tip_tidy: Среди ги точките на патот (T)
+  tip_undo: Врати $1 (Z)
+  uploading: Подигам...
+  uploading_deleting_pois: Бришење на точки од интерес (POI)
+  uploading_deleting_ways: Бришење патишта
+  uploading_poi: Ја подигам точката од интерес $1
+  uploading_poi_name: Подигање на точката од интерес $1, $2
+  uploading_relation: Подигање на релација $1
+  uploading_relation_name: Подигање на релација $1, $2
+  uploading_way: Подигање на патот $1
   uploading_way_name: Вчитувам пат $1, $2
   way: Пат