Localisation updates from https://translatewiki.net.
[rails.git] / config / locales / mk.yml
index d8823471ac753bdd36abf16822ebd647dcb8314a..de09934b02c811db947be866270d65681ce1aa8a 100644 (file)
@@ -878,7 +878,7 @@ mk:
           "yes": Дуќан
         tourism:
           alpine_hut: Планинска куќарка
-          apartment: Ð¡тан
+          apartment: Ð\9eдмоÑ\80алиÑ\88Ñ\82ен Ñ\81тан
           artwork: Уметничко дело
           attraction: Атракција
           bed_and_breakfast: Полупансион
@@ -1548,7 +1548,7 @@ mk:
       title: Помош
       introduction: |-
         OpenStreetMap има неколку ресурси каде можете да дознаете за проектот, да поставувате прашања,
-        да водите заедничка дискусија и да документирате картографски теми.
+        да водите заедничка расправа и да документирате картографски теми.
       welcome:
         url: /welcome
         title: Добре дојдовте на OSM
@@ -1576,6 +1576,11 @@ mk:
         title: Преод на OSM
         description: Помош за претпријатија и организации кои преоѓаат на  карти на
           OpenStreetMap и други услуги.
+      welcomemat:
+        url: https://welcome.openstreetmap.org/
+        title: За организации
+        description: Дали сте од организација која сака да работи со OpenStreetMap?
+          Потребните сознанија ќе ги добиете на страницата за добредојде.
       wiki:
         url: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Mk:Main_Page
         title: wiki.openstreetmap.org
@@ -1667,7 +1672,7 @@ mk:
       edit: Уреди
       preview: Преглед
     markdown_help:
-      title_html: Расчленето со <a href="https://daringfireball.net/projects/markdown/">Markdown</a>
+      title_html: Расчленето со <a href="https://kramdown.gettalong.org/quickref.html">kramdown</a>
       headings: Наслови
       heading: Наслов
       subheading: Поднаслов
@@ -1717,8 +1722,7 @@ mk:
         title: Имате прашања?
         paragraph_1_html: |-
           OpenStreetMap има неколку ресурси каде можете да дознаете за проектот, да поставувате прашања,
-          да водите заедничка дискусија и да документирате картографски теми.
-          <a href='%{help_url}'>Помош ќе добиете тука</a>.
+          да водите заедничка расправа и да документирате картографски теми. <a href='%{help_url}'>Помош ќе добиете тука</a>. Ако сте од организација која сака да работи со OpenStreetMap <a href='https://welcome.openstreetmap.org/'>погледајте ја страницата за добредојде</a>.
       start_mapping: Почнете да ги работите картите
       add_a_note:
         title: Немате време да уредувате? Ставете белешка.
@@ -1977,8 +1981,8 @@ mk:
         на врската наведена во пораката со која ви ја потврдуваме сметката за да ја
         активирате, или пак <a href="%{reconfirm}">побарајте нова потврдна порака</a>.
       account is suspended: За жал, вашата сметка е закочена поради сомнителна активност.<br
-        />Обратете се кај <a href="%{webmaster}">раководителот</a> ако сакате да продискутирате
-        Ð·Ð° проблемот.
+        />Обратете се кај <a href="%{webmaster}">раководителот</a> ако сакате да порасправате
+        Ð¿Ð¾ проблемот.
       auth failure: Жалиме, не можевме да ве најавиме со тие податоци.
       openid_logo_alt: Најава со OpenID
       auth_providers:
@@ -2295,7 +2299,7 @@ mk:
         </p>
         <p>
           Донесената одлуката набргу ќе ја прегледа администратор, но
-          можете да се обратите кај %{webmaster} ако сакате да продискутирате за овој проблем.
+          можете да се обратите кај %{webmaster} ако сакате да порасправате по овој проблем.
         </p>
     auth_failure:
       connection_failed: Не успеав да воспоставам врска со услужникот за заверка
@@ -2556,7 +2560,9 @@ mk:
     directions:
       ascend: Нагорно
       engines:
+        fossgis_osrm_bike: Велосипед (OSRM)
         fossgis_osrm_car: Автомобил (OSRM)
+        fossgis_osrm_foot: Пеш (OSRM)
         graphhopper_bicycle: Велосипед (GraphHopper)
         graphhopper_car: Автомоб. (GraphHopper)
         graphhopper_foot: Пешки (GraphHopper)