Localisation updates from https://translatewiki.net.
[rails.git] / config / locales / aln.yml
index b7d7dfd..a7eab37 100644 (file)
@@ -1,12 +1,15 @@
 # Messages for Gheg Albanian (Gegë)
 # Exported from translatewiki.net
 # Export driver: phpyaml
+# Author: Abijeet Patro
 # Author: Albiona
 # Author: Alket
 # Author: Ardian
 # Author: Fitim
 # Author: Gent
 # Author: Heroid
+# Author: Kosovastar
+# Author: Macofe
 # Author: Mdupont
 # Author: MicroBoy
 # Author: Nemo bis
@@ -125,7 +128,7 @@ aln:
         key: Pērshkrimi i wiki faqes pēr %{key} tag
         tag: Pērshkrimi i wiki faqes pēr %{key}=%{value} tag
       wikipedia_link: '%{page} artikulli nē Wikipedia'
-  changeset:
+  changesets:
     changeset_paging_nav:
       showing_page: Tu e shfaq faqen %{page}
       next: Tjetra »
@@ -140,13 +143,21 @@ aln:
       user: Përdorues
       comment: Koment
       area: Zonë
-    list:
+    index:
       title: Changesets
       title_user: Changesets nga %{user}
-  diary_entry:
+  diary_entries:
     new:
       title: Hyrja e re Ditari
-    list:
+    form:
+      subject: 'Titulli:'
+      body: 'Trupi:'
+      language: 'Gjuha:'
+      location: 'Lokacioni:'
+      latitude: 'Latitude:'
+      longitude: 'Gjatësi:'
+      use_map_link: Harta e përdorimit
+    index:
       title: ditarë Përdorues ,
       user_title: Ditari i %{user}
       in_language_title: Shënimet e Ditarit në %{language}
@@ -158,16 +169,8 @@ aln:
       newer_entries: Shënimet Ma Të Reja
     edit:
       title: hyrje Edit ditar
-      subject: 'Titulli:'
-      body: 'Trupi:'
-      language: 'Gjuha:'
-      location: 'Lokacioni:'
-      latitude: 'Latitude:'
-      longitude: 'Gjatësi:'
-      use_map_link: Harta e përdorimit
-      save_button: Ruje
       marker_text: Vendndodhja Ditari hyrje
-    view:
+    show:
       title: ditari i %{user} | %{title}
       user_title: ditari i %{user}
       leave_a_comment: Lene naj koment
@@ -208,38 +211,10 @@ aln:
       all:
         title: hyra OpenStreetMap ditar
         description: Shënimet mat fundit të ditarit nga anëtarët e OpenStreetMap
-  export:
-    start:
-      area_to_export: Zona për Eksport
-      manually_select: Manualisht zgedhe ni zon te ndryshme
-      format_to_export: Formati për Eksport
-      osm_xml_data: OpenStreetMap XML të dhana
-      embeddable_html: HTML e trupzueshme
-      licence: Licensa
-      export_details: T'dhanat e OpenStreetMap jan te licensume nën <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">Creative
-        Commons Attribution-ShareAlike 2.0 license</a>.
-      too_large:
-        body: Kjo zonë është shum e madhe që të eksportohet si XML në OpenStreetMap.
-          Të lutna afroje ma ngat ose mere një zonë ma të vogel.
-      options: Opcionet
-      format: Formati
-      scale: Shkallë
-      max: maks
-      image_size: Madhsia e Imazhit
-      zoom: Zmadho
-      add_marker: Shto ni shenues en harte
-      latitude: 'Lat:'
-      longitude: 'Lon:'
-      output: Outputi
-      paste_html: Fute HTML për me ngjit në web sajt
-      export_button: Eksporto
   geocoder:
     search:
       title:
         latlon: Rezultatet prej <a href="http://openstreetmap.org/">Internal</a>
-        us_postcode: Rezultatet prej <a href="http://geocoder.us/">Geocoder.us</a>
-        uk_postcode: Rezultatet prej <a href="http://www.npemap.org.uk/">NPEMap /
-          FreeThe Postcode</a>
         ca_postcode: Rezultatet prej <a href="http://geocoder.ca/">Geocoder.CA</a>
         osm_nominatim: Rezultatet prej <a href="http://nominatim.openstreetmap.org/">OpenStreetMap
           Nominatim</a>
@@ -270,29 +245,22 @@ aln:
           crematorium: Krematorium
           dentist: Mjeku i dhomve
           doctors: Mjekët
-          dormitory: Konvikt
           drinking_water: Pirja e ujit
           driving_school: Auto shkollë
           embassy: Ambasada
-          emergency_phone: Urgjencës Phone
           fast_food: Ushqim I shpejtë
           ferry_terminal: Terminali i Trageteve
-          fire_hydrant: Zjarri hydrant
           fire_station: Zjarrëfiksat
           fountain: Burim
           fuel: Lëndë djegëse
           grave_yard: Varrezë
-          gym: Qendra Kalitje fizike / palestër
-          health_centre: Qendër e Shëndetësore
           hospital: Spital
           hunting_stand: Gjuetia Stand
           ice_cream: Akullore
           kindergarten: Kopshti i fëmijëve
           library: Bibliotekë
-          market: Treg
           marketplace: Treg
           nightclub: Night Club
-          nursery: Fidanishte
           nursing_home: shtëpi pleqsh
           office: Zyrë
           parking: Parking
@@ -305,7 +273,6 @@ aln:
           prison: Burg
           pub: Pijetore
           public_building: Publike Ndërtimi
-          reception_area: Zona e pritjes
           recycling: Pika riciklimit
           restaurant: Restorant
           retirement_home: Daljes në pension Home
@@ -362,7 +329,6 @@ aln:
           trunk: rrugën kryesore
           trunk_link: rrugën kryesore
           unclassified: Paklasifikuara Road
-          unsurfaced: Rrugë pa sipërfaqe
         historic:
           archaeological_site: Arkeologjik Faqes
           battlefield: Fushë beteje
@@ -462,7 +428,6 @@ aln:
           wetland: Lagunat
           wood: Dru
         place:
-          airport: Aeroport
           city: Qyteti
           country: Veni
           county: Qark
@@ -473,7 +438,6 @@ aln:
           island: Ishull
           islet: Ishull
           locality: Lokalitet
-          moor: Knete
           municipality: Komuna
           postcode: Post kodi
           region: Regjioni
@@ -488,10 +452,8 @@ aln:
           abandoned: Braktisur hekurudhave
           construction: Hekurudhave në ndërtim
           disused: Hekurudhave papërdorur
-          disused_station: Stacioni hekurudhor Historike
           funicular: Me litar hekurudhave
           halt: Trajnimi Stop
-          historic_station: Stacioni hekurudhor Historike
           junction: Hekurudhave kryqëzim
           level_crossing: Kalim në nivel
           light_rail: hekurudhor Lehta
@@ -549,7 +511,6 @@ aln:
           hairdresser: Floktar
           hardware: dyqan mjet
           hifi: dyqan hi-fi
-          insurance: Sigurim
           jewelry: Bizhuteri Shop
           kiosk: kiosk
           laundry: Lavanderi
@@ -564,9 +525,7 @@ aln:
           outdoor: dyqan në natyrë
           pet: Shitore e kafshëve
           photo: dyqan fotografik
-          salon: Sallon
           shoes: dyqan këpucësh
-          shopping_centre: Qendra tregtare
           sports: Sport Dyqani
           stationery: dyqan shkrimi
           supermarket: Supermarket
@@ -648,86 +607,6 @@ aln:
     make_a_donation:
       title: OpenStreetMap Mbështetje me një donacion monetar
       text: Bëni një donacion
-  license_page:
-    foreign:
-      title: Rreth kti përkthimi
-      text: Në ni ngjarje të ni konflikti me faqen e përkthyme dhe %{english_original_link},
-        faqja anglisht ka përparsi
-      english_link: origjinal anglisht
-    native:
-      title: Rreth ksaj faqeje
-      text: Ju jeni tu e kshyr versionin në gjuhën shqipe të faqes së autorit. Ju
-        muni me shku në %{native_link} të kësaj faqe, ose ju muni mos me lexu në lidhje
-        me të drejtën e autorit dhe %{mapping_link}
-      native_link: Gegë verzion
-      mapping_link: fillo hartografimin
-    legal_babble:
-      title_html: Copyright
-      intro_1_html: |-
-        OpenStreetMap is <i>open data</i>, licensed under the <a
-        href="http://opendatacommons.org/licenses/odbl/">Open Data
-        Commons Open Database License</a> (ODbL).
-      intro_2_html: |-
-        Ju jeni të lirë ta kopjoni, shpërndani, përcjell dhe përshtatur hartat tona
-          dhe të dhënat, për aq kohë sa ju e kreditit OpenStreetMap e saj
-          kontribuesve. Nëse ju ndryshoni ose me ndërtimin e hartave tona ose të dhëna, ju
-          mund të shpërndani rezultat vetëm në bazë të licencës të njëjtën.
-          <Plotë një
-          href = "http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/legalcode"> ligjore
-          <Kod / a> shpjegon të drejtat tuaja dhe të përgjegjësive.
-      credit_title_html: Si të kreditit OpenStreetMap
-      credit_1_html: |-
-        Nëse jeni duke përdorur harta imazhe OpenStreetMap, ne kërkojmë që
-          kreditit tuaj lexon të paktën "© OpenStreetMap
-          kontribuesit, CC BY-SA ". Nëse jeni duke përdorur të dhëna vetëm në hartë,
-          ne kerkojme "Organizimi i të dhënave © kontribuesit OpenStreetMap,
-          CC BY-SA ".
-      credit_2_html: |-
-        Ku të jetë e mundur, duhet të jetë OpenStreetMap hyperlinked në <a
-          href = "http://www.openstreetmap.org/"> http://www.openstreetmap.org/ </ a>
-          dhe CC BY-SA për <a
-          href = "http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/"> http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ </ a>. Nëse
-          ju jeni duke përdorur një të mesme, ku lidhjet nuk janë të mundshme (p.sh. një
-          shtypura punë), ne ju sugjerojmë lexuesit tuaj të drejtpërdrejtë të
-          www.openstreetmap.org (ndoshta duke zgjeruar
-          'OpenStreetMap' në këtë adresë të plotë) dhe të
-          www.creativecommons.org.
-      more_title_html: Gjetja më shumë
-      more_1_html: |-
-        Lexo më shumë lidhje me përdorimin e të dhënave tona në <a
-          href = "http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Legal_FAQ"> Ligjore
-          FAQ </ a>.
-      more_2_html: |-
-        OSM janë kontribuesit kujtoi kurrë për të shtuar të dhënat nga ndonjë
-          Burime copyright (p.sh. Google Maps apo të shtypura harta) pa
-          lejen shprehimisht nga mbajtësit të drejtën e autorit.
-      contributors_title_html: kontribuesit tona
-      contributors_intro_html: |-
-        licencë CC BY-SA jonë kërkon që ju të "japin origjinal
-          Author kredi të arsyeshme për të mesëm ose të thotë Ti je
-          shfrytëzuar ". Individuale mappers OSM nuk kërkojnë një
-          kreditit mbi dhe më lart që të "OpenStreetMap
-          kontribuesit ", por kur të dhënat nga një hartës kombëtare
-          agjenci ose burim kryesor ka qenë i përfshirë në
-          OpenStreetMap, ai mund të jetë e arsyeshme për kredi nga ana e tyre direkt
-          riprodhimin e kreditit e tyre apo duke i lidhur me të në këtë faqe.
-      contributors_ca_html: |-
-        <strong> Kanada </ strong>: Përmban të dhëna nga
-           GeoBase ®, GeoGratis (© Departamenti i Natyrore
-           Burimet Kanada), CanVec (Departamenti i Natyrore ©
-           Burimet Kanada), dhe StatCan (Divizioni Gjeografia,
-           Statistika Kanada).
-      contributors_nz_html: |-
-        <strong> Zelanda e Re </ strong>: Përmban të dhëna me burim nga
-           Zelanda e Re Toka e informacionit. Crown Copyright rezervuara.
-      contributors_gb_html: |-
-        <strong> Mbretëria e Bashkuar </ strong>: Përmban të pajisjeve
-           Anketa të dhënat © Crown copyright bazës së të dhënave dhe të drejtë
-           2010.
-      contributors_footer_2_html: |2-
-          Përfshirja e të dhënave në OpenStreetMap nuk do të thotë që origjinal
-          dhënave miraton ofrues OpenStreetMap, ofron çdo garanci ose
-          pranon ndonjë përgjegjësi.
   notifier:
     diary_comment_notification:
       subject: '[OpenStreetMap] %{user} ka komentu në shënimin tond të ditarit'
@@ -787,7 +666,7 @@ aln:
         në llogarinë openstreetmap.org këtë adresë email-i.
       click_the_link: Nëse kjo është që ju, ju lutemi klikoni lidhjen më poshtë për
         të rivendosni fjalëkalimin tuaj.
-  message:
+  messages:
     inbox:
       title: Inbox
       my_inbox: postë e mia
@@ -802,7 +681,7 @@ aln:
       unread_button: Bone si të palexume
       read_button: Bone si të lexume
       reply_button: Ktheje
-      delete_button: Fshije
+      destroy_button: Fshije
     new:
       title: Qo mesazh
       send_message_to: Qoje një mesazh të ri te %{name}
@@ -810,6 +689,7 @@ aln:
       body: Organ
       send_button: Dërgo
       back_to_inbox: Kthehu në postë
+    create:
       message_sent: Mesazhi u dërgu
       limit_exceeded: Ju keni dërguar shumë mesazhe kohët e fundit. Ju lutem prisni
         një kohë para se të dërgoni ndonjë tjetër.
@@ -832,7 +712,7 @@ aln:
       wrong_user: Ju keni hy si `%{user}' por mesazhi që po doni me ju përgjigj nuk
         u dërgu për at anëtar. Ju lutem hyni si anëtari korrekt nëse doni me ju përgjigj
         atij mesazhi.
-    read:
+    show:
       title: Lexo mesazhin
       from: Prej
       subject: Titulli
@@ -844,16 +724,99 @@ aln:
         për ose nga ai anëtar. Ju lutem hyni si anëtari korrekt nëse doni me lexu
         atë mesazh.
     sent_message_summary:
-      delete_button: Fshij
+      destroy_button: Fshij
     mark:
       as_read: Mesazhi u bo si i lexum
       as_unread: Mesazhi u bo si i palexum
-    delete:
-      deleted: Mesazhi u fshi
+    destroy:
+      destroyed: Mesazhi u fshi
   site:
+    copyright:
+      foreign:
+        title: Rreth kti përkthimi
+        text: Në ni ngjarje të ni konflikti me faqen e përkthyme dhe %{english_original_link},
+          faqja anglisht ka përparsi
+        english_link: origjinal anglisht
+      native:
+        title: Rreth ksaj faqeje
+        text: Ju jeni tu e kshyr versionin në gjuhën shqipe të faqes së autorit. Ju
+          muni me shku në %{native_link} të kësaj faqe, ose ju muni mos me lexu në
+          lidhje me të drejtën e autorit dhe %{mapping_link}
+        native_link: Gegë verzion
+        mapping_link: fillo hartografimin
+      legal_babble:
+        title_html: Copyright
+        intro_1_html: |-
+          OpenStreetMap is <i>open data</i>, licensed under the <a
+          href="http://opendatacommons.org/licenses/odbl/">Open Data
+          Commons Open Database License</a> (ODbL).
+        intro_2_html: |-
+          Ju jeni të lirë ta kopjoni, shpërndani, përcjell dhe përshtatur hartat tona
+            dhe të dhënat, për aq kohë sa ju e kreditit OpenStreetMap e saj
+            kontribuesve. Nëse ju ndryshoni ose me ndërtimin e hartave tona ose të dhëna, ju
+            mund të shpërndani rezultat vetëm në bazë të licencës të njëjtën.
+            <Plotë një
+            href = "http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/legalcode"> ligjore
+            <Kod / a> shpjegon të drejtat tuaja dhe të përgjegjësive.
+        credit_title_html: Si të kreditit OpenStreetMap
+        credit_1_html: |-
+          Nëse jeni duke përdorur harta imazhe OpenStreetMap, ne kërkojmë që
+            kreditit tuaj lexon të paktën "© OpenStreetMap
+            kontribuesit, CC BY-SA ". Nëse jeni duke përdorur të dhëna vetëm në hartë,
+            ne kerkojme "Organizimi i të dhënave © kontribuesit OpenStreetMap,
+            CC BY-SA ".
+        credit_2_html: |-
+          Ku të jetë e mundur, duhet të jetë OpenStreetMap hyperlinked në <a
+            href = "http://www.openstreetmap.org/"> http://www.openstreetmap.org/ </ a>
+            dhe CC BY-SA për <a
+            href = "http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/"> http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ </ a>. Nëse
+            ju jeni duke përdorur një të mesme, ku lidhjet nuk janë të mundshme (p.sh. një
+            shtypura punë), ne ju sugjerojmë lexuesit tuaj të drejtpërdrejtë të
+            www.openstreetmap.org (ndoshta duke zgjeruar
+            'OpenStreetMap' në këtë adresë të plotë) dhe të
+            www.creativecommons.org.
+        more_title_html: Gjetja më shumë
+        more_1_html: |-
+          Lexo më shumë lidhje me përdorimin e të dhënave tona në <a
+            href = "http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Legal_FAQ"> Ligjore
+            FAQ </ a>.
+        more_2_html: |-
+          OSM janë kontribuesit kujtoi kurrë për të shtuar të dhënat nga ndonjë
+            Burime copyright (p.sh. Google Maps apo të shtypura harta) pa
+            lejen shprehimisht nga mbajtësit të drejtën e autorit.
+        contributors_title_html: kontribuesit tona
+        contributors_intro_html: |-
+          licencë CC BY-SA jonë kërkon që ju të "japin origjinal
+            Author kredi të arsyeshme për të mesëm ose të thotë Ti je
+            shfrytëzuar ". Individuale mappers OSM nuk kërkojnë një
+            kreditit mbi dhe më lart që të "OpenStreetMap
+            kontribuesit ", por kur të dhënat nga një hartës kombëtare
+            agjenci ose burim kryesor ka qenë i përfshirë në
+            OpenStreetMap, ai mund të jetë e arsyeshme për kredi nga ana e tyre direkt
+            riprodhimin e kreditit e tyre apo duke i lidhur me të në këtë faqe.
+        contributors_au_html: |-
+          <strong> Australi </ strong>: Përmban të dhëna të bazuara periferi
+             në Zyra Australiane e Statistikave të dhënave.
+        contributors_ca_html: |-
+          <strong> Kanada </ strong>: Përmban të dhëna nga
+             GeoBase ®, GeoGratis (© Departamenti i Natyrore
+             Burimet Kanada), CanVec (Departamenti i Natyrore ©
+             Burimet Kanada), dhe StatCan (Divizioni Gjeografia,
+             Statistika Kanada).
+        contributors_nz_html: |-
+          <strong> Zelanda e Re </ strong>: Përmban të dhëna me burim nga
+             Zelanda e Re Toka e informacionit. Crown Copyright rezervuara.
+        contributors_gb_html: |-
+          <strong> Mbretëria e Bashkuar </ strong>: Përmban të pajisjeve
+             Anketa të dhënat © Crown copyright bazës së të dhënave dhe të drejtë
+             2010.
+        contributors_footer_2_html: |2-
+            Përfshirja e të dhënave në OpenStreetMap nuk do të thotë që origjinal
+            dhënave miraton ofrues OpenStreetMap, ofron çdo garanci ose
+            pranon ndonjë përgjegjësi.
     index:
-      js_1: Ju jeni tuj e përdor naj shfletues që nuk e përkrah JavaScript, ose ju
-        e keni ndalu JavaScript.
+      js_1: Ju jeni duke përdorur ndonjë shfletues që nuk e përkrah JavaScript, ose
+        i keni çativizuar JavaScript.
       js_2: OpenStreetMap përdor Java skriptet për planet e saj të rrëshqitshëm.
       permalink: Permalink
       shortlink: Shortlink
@@ -871,6 +834,30 @@ aln:
         në Potlatch, ju duhet të asnjërën mënyrë e tanishme ose me pikën e, në qoftë
         se redaktimi në mënyrë të jetojnë, ose klikoni ruani në qoftë se ju keni një
         buton të shpëtuar.)
+    export:
+      area_to_export: Zona për Eksport
+      manually_select: Manualisht zgedhe ni zon te ndryshme
+      format_to_export: Formati për Eksport
+      osm_xml_data: OpenStreetMap XML të dhana
+      embeddable_html: HTML e trupzueshme
+      licence: Licensa
+      export_details: T'dhanat e OpenStreetMap jan te licensume nën <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">Creative
+        Commons Attribution-ShareAlike 2.0 license</a>.
+      too_large:
+        body: Kjo zonë është shum e madhe që të eksportohet si XML në OpenStreetMap.
+          Të lutna afroje ma ngat ose mere një zonë ma të vogel.
+      options: Opcionet
+      format: Formati
+      scale: Shkallë
+      max: maks
+      image_size: Madhsia e Imazhit
+      zoom: Zmadho
+      add_marker: Shto ni shenues en harte
+      latitude: 'Lat:'
+      longitude: 'Lon:'
+      output: Outputi
+      paste_html: Fute HTML për me ngjit në web sajt
+      export_button: Eksporto
     sidebar:
       search_results: Rezultatet e Kërkimit
       close: Mshele
@@ -887,9 +874,7 @@ aln:
           primary: Udhë kryesore
           secondary: rrugë e mesme
           unclassified: Udhë e paklasifikume
-          unsurfaced: rrugë Unsurfaced
           track: Udhë
-          byway: I parrahur
           bridleway: Bridleway
           cycleway: Cycleway
           footway: Këmbësore
@@ -913,7 +898,6 @@ aln:
           golf: fushë e golfit
           park: Park
           resident: Zonë Rezidenciale
-          tourist: tërheqje Turistike
           common:
           - I përbashkët
           - livadh
@@ -943,10 +927,9 @@ aln:
           tunnel: tunel zorrë thye =
           bridge: Shtresë e jashtme e Zi = urë
           private: qasje privat
-          permissive: qasje tolerant
           destination: qasje Destinacioni
           construction: Rrugët në ndërtim e sipër
-  trace:
+  traces:
     visibility:
       private: Private (ndahen vetem si pika anonime të rendituna)
       public: Publike (shfaqet ne listen e të dhanave si e padukshme, pikat e rendituna)
@@ -954,10 +937,22 @@ aln:
         pikë me timestamps)
       identifiable: E identifikueshme (shfaqet në listën e të dhanave, pikat i urdhëron
         me orë)
+    new:
+      upload_gpx: Ngarko një skedar GPX
+      description: Përshkrimi
+      tags: Etiketat
+      tags_help: Presje e kufizume
+      visibility: Dukshmënia
+      visibility_help: çka do me than kjo?
+      upload_button: Ngarko
+      help: Ndihma
     create:
       upload_trace: Ngarkoj tdhanat e GPS-it
       trace_uploaded: E dhana jote GPX asht ngarkue edhe osht ka pret futjen en databazë.
         Kjo zakonisht ndodhë mrena gjysë ore, dhe ni email vjen te ti en fund të përfundimit
+      traces_waiting: Ju keni %{count} të dhëna duke pritur për tu ngrarkuar.Ju lutem
+        pritni deri sa të përfundoj ngarkimi përpara se me ngarku tjetër gjë, pra
+        që mos me blloku rradhën për përdoruesit e tjerë.
     edit:
       title: Duke ndryshue të dhanen %{name}
       heading: Ndrysho të dhanën %{name}
@@ -975,24 +970,9 @@ aln:
       save_button: Ruaj Ndryshimet
       visibility: 'Dukshmënia:'
       visibility_help: Çka do me than kjo?
-    trace_form:
-      upload_gpx: Ngarko një skedar GPX
-      description: Përshkrimi
-      tags: Etiketat
-      tags_help: Presje e kufizume
-      visibility: Dukshmënia
-      visibility_help: çka do me than kjo?
-      upload_button: Ngarko
-      help: Ndihma
-    trace_header:
-      see_all_traces: Kshyri kejt të dhanat
-      see_your_traces: Shikoj kejt të dhanat tuja
-      traces_waiting: Ju keni %{count} të dhëna duke pritur për tu ngrarkuar.Ju lutem
-        pritni deri sa të përfundoj ngarkimi përpara se me ngarku tjetër gjë, pra
-        që mos me blloku rradhën për përdoruesit e tjerë.
     trace_optionals:
       tags: Etiketat
-    view:
+    show:
       title: Duke par gjurmën %{name}
       heading: Tuj i kqyr t'dhanat %{name}
       pending: DUKE PRITUR
@@ -1007,8 +987,8 @@ aln:
       description: 'Përshkrimi:'
       tags: 'Etiketat:'
       none: Asnjo
-      edit_track: Ndrysho kët gjurm
-      delete_track: Fshij kët gjurm
+      edit_trace: Ndrysho kët gjurm
+      delete_trace: Fshij kët gjurm
       trace_not_found: Gjurma nuk u gjet!
       visibility: 'Dukshmënia:'
     trace_paging_nav:
@@ -1029,11 +1009,11 @@ aln:
       by: nga
       in: në
       map: harta
-    list:
+    index:
       public_traces: Të dhanat publike të GPS-it
-      your_traces: Të dhanat e GPS-it
       public_traces_from: Të dhana publike të GPS-it pej %{user}
       tagged_with: ' e etikume me %{tags}'
+      see_all_traces: Kshyri kejt të dhanat
     delete:
       scheduled_for_deletion: Gjurma u parapa për fshirje
     make_public:
@@ -1052,7 +1032,7 @@ aln:
       blocked: qasja juaj në API është bllokuar. Ju lutemi të log-in për ndërfaqe
         web për të mësuar më shumë.
   oauth:
-    oauthorize:
+    authorize:
       request_access: Aplikacioni %{app_name} po kërkon qasje në llogarinë tonde.
         Ju lutem kshyrne nëse doni që aplikacioni me i pas kto mundësi. Ju muni me
         zgjedh sa ma shumë ose sa ma pak që të doni.
@@ -1123,7 +1103,7 @@ aln:
       flash: Përditësuar më të dhënat e klientit me sukses
     destroy:
       flash: Shkatërruar kërkesë e klientit regjistrimit
-  user:
+  users:
     login:
       title: Kyçu
       heading: Kycu
@@ -1160,7 +1140,7 @@ aln:
     new:
       title: Krijo akount
       no_auto_account_create: Për momentin spo mujm me ju kriju akount automatikisht.
-      contact_webmaster: Ju lutna kontaktoni <a href="mailto:webmaster@openstreetmap.org">webmasterin</a>
+      contact_webmaster: Ju lutna kontaktoni <a href="%{webmaster}">webmaster</a>
         per më caktu ni akount që të ju krijohet - na do të merremi me kërkesën sa
         ma shpejt që tjet e mundshme.
       license_agreement: Kur e konfirmoni llogarinë tuaj ju duhet ti pranoni <a href="http://www.osmfoundation.org/wiki/License/Contributor_Terms">kushtet
@@ -1179,7 +1159,6 @@ aln:
       heading: rregullat për Pjesëmarrës
       consider_pd: Unë e konsideroj kontributet e mia të jenë në domenin publik
       consider_pd_why: çka o kjo?
-      agree: Pajtohem
       decline: Mos prano
       legale_select: 'Ju lutem zgjidhni vendin tuaj të banimit:'
       legale_names:
@@ -1191,7 +1170,7 @@ aln:
       heading: Ky shfrytzues %{user} nuk egziston
       body: Na vjen keq, ska shfrytëzues me kët emën %{user}. Ju lutemi kontrolloni
         shkrimin, ose nashta linku ku keni kliku asht gabim.
-    view:
+    show:
       my diary: ditari im
       new diary entry: hyrje e re ne ditar
       my edits: ndryshimet e mia
@@ -1217,7 +1196,6 @@ aln:
       if set location: Nqofse e zgedh venin, shum harta edhe sene kan me u paraqit
         ktu. Ju muni me caktu venin ton në %{settings_link} .
       settings_link_text: ndryshimet
-      your friends: Shokt e tu
       no friends: Hala nuk ke shtue asni shoq.
       km away: '%{count}km larg'
       m away: '%{count}m larg'
@@ -1251,7 +1229,7 @@ aln:
       my settings: Preferencat e mia
       current email address: 'Email adresa e tanishme:'
       new email address: 'Email adresa e re:'
-      email never displayed publicly: (asniher su kan publike)
+      email never displayed publicly: (asnjëherë nuk është publikuar)
       public editing:
         heading: 'Ndryshime publike:'
         enabled: E pranishme. Jo anonime dhe muni me i ndryshue t'dhanat.
@@ -1314,9 +1292,7 @@ aln:
     remove_friend:
       success: '%{name} u hek pi shokve tu'
       not_a_friend: '%{name} nuk osht njoni pi shokve tu.'
-    filter:
-      not_an_administrator: Ju duhet të jeni administrator për me kry kët veprim.
-    list:
+    index:
       title: Perdoruesit
       heading: Perdoruesit
       showing:
@@ -1342,8 +1318,6 @@ aln:
         </p>
   user_role:
     filter:
-      not_an_administrator: Veç administratorat munen me pas rol të menaxhimit, dhe
-        ju nuk jeni administrator.
       not_a_role: Lidhja `%{role}' nuk asht rol valid.
       already_has_role: Shfrytzuesi tashmë ka ni rol %{role}.
       doesnt_have_role: Ky shfrytzeus nuk ka asni rrol %{role}
@@ -1363,7 +1337,7 @@ aln:
       confirm: Konfirmo
       fail: Nuk munet me zgjue folin `%{role}' prej perdoruesit `%{name}'. Ju lutem
         kontrolloje perdoruesin edhe rolin a jane te dyte valid.
-  user_block:
+  user_blocks:
     model:
       non_moderator_update: Duhet të jetë një moderator për të krijuar ose rinovuar
         një bllok.
@@ -1428,17 +1402,6 @@ aln:
     period:
       one: 1 orë
       other: '%{count} orë'
-    partial:
-      show: Tregoj
-      edit: Redaktoj
-      revoke: Tërheq!
-      confirm: A jeni i sigurt?
-      display_name: Përdoruesi Blocked
-      creator_name: Krijuesi
-      reason: Arsyeja për bllok
-      status: Statusi
-      revoker_name: Revokuar nga ana
-      not_revoked: (Jo revokuar)
     helper:
       time_future: Përfundon në %{time}.
       until_login: Aktiv deri kur përdoruesi shkrimet in
@@ -1465,6 +1428,17 @@ aln:
       back: Shiko të gjitha blloqet
       revoker: 'Revoker:'
       needs_view: Shfrytëzuesi duhet të hyj para se të fshihet ky bllok.
+    block:
+      not_revoked: (Jo revokuar)
+      show: Tregoj
+      edit: Redaktoj
+      revoke: Tërheq!
+    blocks:
+      display_name: Përdoruesi Blocked
+      creator_name: Krijuesi
+      reason: Arsyeja për bllok
+      status: Statusi
+      revoker_name: Revokuar nga ana
   javascripts:
     map:
       base: