Localisation updates from https://translatewiki.net.
[rails.git] / config / locales / mk.yml
index d00352f8a18bb17f4aad3178b9647f2cc280d108..c376d0cb6df007a6150babe1624c79059668ef50 100644 (file)
@@ -947,8 +947,8 @@ mk:
     intro_text: OpenStreetMap е карта на светот создадена од луѓе како вас и се нуди
       за слободна употреба под отворена лиценца.
     intro_2_create_account: Создајте корисничка сметка
-    partners_html: Вдомувањето е поддржано од %{ucl}, %{ic} и %{bytemark}, како и
-      други %{partners}.
+    partners_html: Вдомувањето е поддржано од %{ucl}, %{bytemark}, %{ic} како и други
+      %{partners}.
     partners_ucl: UCL
     partners_ic: Империјалниот колеџ - Лондон
     partners_bytemark: вдомителот „Bytemark“
@@ -1021,9 +1021,8 @@ mk:
         title: Пример за наведување
       more_title_html: Повеќе информации
       more_1_html: |-
-        Повеќе за употребата на податоци и како да не наведувате, ќе најдете на <a
-        href="http://osmfoundation.org/Licence">лиценцната страница на OSMF</a> и <a
-        href="http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Legal_FAQ">Правните ЧПП</a> на заедницата.
+        Повеќе за употребата на нашите податоци и како да нè наведете ќе најдете на <a
+        href="http://osmfoundation.org/Licence">лиценцната страница</a>.
       more_2_html: |-
         Иако OpenStreetMap работи со отворени податоци, ние не можеме да понудиме
         бесплатни извршници (API) за карти на трети лица.
@@ -1214,7 +1213,8 @@ mk:
       и секојдневно расте.\nМеѓу учесниците имаме аматерски картографи, стручњаци
       во ГИС, технолози што работат со опслужувачите на OSM, \nхуманитарни работници
       што картираат подрачја погодени \nод катастрофи и разни други.\nПовеќе за заедницата
-      ќе дознаете во <a href='%{diary_path}'>корисничките дневници</a>,\n<a href='http://blogs.openstreetmap.org/'>блоговите
+      ќе дознаете на <a href='https://blog.openstreetmap.org'>блогот на OpenStreetMap</a>,\n<a
+      href='%{diary_path}'>корисничките дневници</a>,\n<a href='http://blogs.openstreetmap.org/'>блоговите
       на заедницата</a> и страниците на\n<a href='http://www.osmfoundation.org/'>Фондацијата
       OSM</a> website."
     open_data_title: Отворени податоци
@@ -1461,7 +1461,7 @@ mk:
       get_directions_title: Добијте насоки за движење меѓу две точки
       from: Од
       to: До
-      where_am_i: Каде сум?
+      where_am_i: Каде е ова?
       where_am_i_title: Опишете ја тековната местоположба со помош на пребарувачот
       submit_text: Дај
     key:
@@ -2270,7 +2270,7 @@ mk:
       title: Белешки на OpenStreetMap
       description_area: Список на белешки, создадени, искометирани или затворени,
         во вашата околина [(%{min_lat}|%{min_lon}) -- (%{max_lat}|%{max_lon})]
-      description_item: RSS-канал за белешката %{id}
+      description_item: RSS-тековник за белешката %{id}
       opened: нова белешка (кај %{place})
       commented: нова коментар (кај %{place})
       closed: затворена белешка (кај %{place})