Localisation updates from translatewiki.net (2009-12-05)
[rails.git] / config / potlatch / locales / mk.yml
index 7db2fa95b2346b2ed3c2c8f4702ac98fd64de712..fb7d5a1e418a1c026daa978835f1ebed9d9b26b7 100644 (file)
@@ -34,6 +34,7 @@ mk:
   advice_bendy: Премногу искривено за да се исправи (SHIFT за насила)
   advice_deletingpoi: Бришење на точка од интерес (POI) (Z за враќање)
   advice_deletingway: Бришење пат (Z за враќање)
+  advice_microblogged: Вашиот нов статус - $1
   advice_nocommonpoint: Патиштата немаат заедничка точка
   advice_revertingpoi: Враќање на последната зачувана точка од интерес (POI) (Z за враќање)
   advice_revertingway: Врати на последен зачуван пат (Z за враќање)
@@ -62,6 +63,7 @@ mk:
   emailauthor: \n\nПишете на richard\@systemeD.net за да пријавите бубачка, и кажете што правевте кога се јави проблемот.
   error_anonymous: Не можете да контактирате анонимен картограф.
   error_connectionfailed: Се извинуваме - падна врската со OpenStreetMap серверот. Скорешните промени не се зачувани.\n\nДа пробам пак?
+  error_microblog_long: "Испраќањето во $1 не успеа:\nHTTP код: $2\nСоопштение за грешката: $3\n$1 грешка: $4"
   error_nopoi: Не можев да ја најдам точката од интерес (POI) (можеби сте се оддалечиле со екранот?) и затоа не можам да вратам.
   error_nosharedpoint: Патиштата $1 и $2 повеќе немаат заедничка точка, па затоа не можам да го отстранам разделот.
   error_noway: Патот $1 не беше најден (можеби сте се оддалечиле со екранот?) и затоа не можам да вратам.
@@ -125,6 +127,8 @@ mk:
   option_layer_ooc_npe: "Историски британски: NPE"
   option_layer_tip: Изберете позадина
   option_limitways: Предупреди ме кога се вчитува голем број на податоци
+  option_microblog_id: "Име на микроблогот:"
+  option_microblog_pwd: "Лозинка на микроблогот:"
   option_noname: Означи неименувани улици
   option_photo: "Фото KML:"
   option_thinareas: Користи потенки линии за просторите
@@ -169,6 +173,7 @@ mk:
   prompt_launch: Отвори надворешна URL адреса
   prompt_live: Кога уредувате во живо, сето она што ќе го измените веднаш се зачувува во базата на OpenStreetMap - затоа не се препорачува на почетници. Дали сте сигурни?
   prompt_manyways: Ова подрачје е многу детално и ќе му треба долго да се вчита. Дали би претпочитале да зумирате?
+  prompt_microblog: Испрати на $1 (преостанува $2)
   prompt_revertversion: "Врати претходна зачувана верзија:"
   prompt_savechanges: Зачувај промени
   prompt_taggedpoints: Некои точки на обој пат се означени. Сепак да бришам?